Buna..! D-le Boris N. am 21 de ani si de la 18 ani pana acum m-am ales cu o acnee care nu ma mai lasa, am avut si acnee nodulara,nu mai iasa(f.rar) Dar imi iasa cosuri mici rosii dureroase(fara puroi)Am incercat cu geluri de curatare de la farmacii(cu alcool) care mi-a iritat mai tare fata, si cu arbore de ceai care tot asa :( am mai incercat cu argila, masti cu galb. de ou si ulei de masline. etc etc.La dermatolog sunt doi dar mi-e si jena sa ma mai duc ca in afara de medicamente "traditionale" sau "vechi" altceva nu stie...:( Urmele lasa te de acneea nodulara, vreau sa fac un peeling chimic cu 2 tratamente, ar iesii f. bine, dar nu pot scapa de accnea asta care inca mai continua, am uitat sa precizez; am un ten gras(parca am fabrica de sebum :( ) dak ma spal cu gelul de curatare cu arbore de ceai (care e f bland) devine f. uscat tenul...:( Nush ce sa ma mai fac... si lucrez si sunt si student, mi-e jena ....Tratament medicamentos nu am luat ca dermatogii buni nu am prin zona :(.... Cu stima Andrei (alba-iulia)[Cred ca e acnee papulo-pustuloasa si mai iasa cate-un nodul mic]
Dermatologie.md » Consultaţiile medicului dermatolog » Întreabă medicul dermatolog
AJUTOR !!!
(3 mesaje)-
Publicat acum 4 luni #
-
Buna, Andy.
Merci pentru mesaj.
Ai dreptate, acneea constituie o problema pe cat de complexa, pe atat de delicata. Din spusele tale, evident, nu pot aprecia/constata toate aspectele/dedesubturile bolii. Un lucru e cert: ai un sindrom seboreic accentuat (o forma mixta de acnee + seboree grasa/oleosa + ... posibil alte manifestari de hiperandrogenism). Sigur, nu pot sa-ti ofer o reteta pentru vindecarea tuturor acestor manifestari. Pentru individualizarea tratamentului sunt necesare un sir de alte detalii (de ordin anamnestic, clinic si paraclinic), care pot fi precizate doar tete-a-tete. Un sfat, totusi, pot sa-ti recomand: incearca (impreuna cu medicul dermatolog din orasul tau) poate faci o medicatie cu retinoizi (atat sistemici, cat si topici). Cu multa rabdare (si prudenta, bineinteles) se pot obtine rezultate bune, iar uneori chiar foarte bune. Succes!Publicat acum 4 luni # -
In primul rand, va multumesc pentru aceste raspunsuri pe care le-ati spus.Intradevar un tratament complex trebuie si o consultatie amanuntita. D-le Dr. Boris as mai avea 2 intrebari daca face
ti bine sa-mi raspundeti: 1) Acesti retinoizi(sistematici respectiv topici) afecteaza starea emotionala,anxietatea sau da depresie ? 2)In hiperandrogenism, care sunt hormonii afectati, sau "ce hormon este mai activ " (din cate stiu, la baieti e din cauza testosteronului prea ridicat. Am facut ceva analize FSH, LH (ceva de genu) din care nivelul de T. era normal. Am mai cautat sa ma informez si pe internet despre hiperadrogenism dar f. putine raspunsuri am gasit. va multumesc,apreciem ce faceti de a ajuta/ indruma cu un sfat corect pe acest forum. Cu Stima ANDREI !Publicat acum 4 luni #
Răspuns
Trebuie să fi autentificat pentru a publica.