va rog sa ma ajutati!
Dermatologie.md » Discutii pe Dermatologie.md
candidoza vaginala
(44 mesaje)-
Publicat acum 1 an #
-
Va rog sa ma ajutati daca aveti ceva informatie despre candidoza vaginala …nu mai stiu cum sa scap de ea. De 2 ani ma chinuie o candidoza vaginala pe care, la indicatiile medicului am tratat-o dar tot n-am reusit sa scap.
Publicat acum 1 an # -
Salutare,Si eu am avut candida candva si am scapat tare greu de ea.kiar pot sa-ti fiu de ajutor pentruca am aflat multe despre ea, pot sa te informez caCandidoza vaginala este produsa de o ciuperca numita Candida albicans, ciuperca ce traieste in mod normal in flora vaginala avand rolul alaturi de alte microorganisme
Publicat acum 1 an # -
sa stii ca In anumite conditii insa pH-ul vaginal se modifica si atunci candida albicans se inmulteste in exces, dand nastere patologiei numite candidoza.
Publicat acum 1 an # -
cauzele care pot provoca aparitia candidozei pot fi diferite si depinde de organism:- scaderea imunitatii organismului;administrarea de antibiotice cu spectru larg care afecteaza si flora vaginala, producandu-i un dezechilibru ce se manifesta printr-o candidoza;
actul sexual neprotejat, avand in vedere ca aceasta boala poate sa apara si la barbati, prin intermediul unui act sexual neprotejat femeile se pot infectaPublicat acum 1 an # -
buna,iti multumesc Diana ca imi raspunzi la intrebarile mele pentruca eram disperata credeam ca nimeni nu mai are asa ceva cum am eu:(
Publicat acum 1 an # -
te rog sa-mi scrii tot ce stii si ce ai mai auzit mersi anticipat
Publicat acum 1 an # -
cum ai depistat ca ai candida si ce te deranja? ai un partener? se trateaza si el sau s-a tratat pentru candida ? Pentru ca daca nu folositi prezervativul inseamna ca a luat si el si de acolo reapare tot timpul candida....
Publicat acum 1 an # -
Inainte aveam doar o scurgere brinzoasa si abundenta, albicioasa...acum am si mancarimi si usturimi vaginale, sindrom premenstrual agravat, usturime la urinare, urinari frecvente, arsuri in timpul contactului sexual. Prietenul meu a facut analize si totul este ok, insa, si el a urmat tratament atat local, cat si pe cale orala.
Publicat acum 1 an # -
mda…interesant, dar cum o duci cu igiena personala?
Publicat acum 1 an # -
Igiena este cea corespunzatoare (din fata in spate). port lenjerie din bumbac...,,de asemenea mi-am facut analizele la sange si totul este bine ( stiu ca cei cu diabet au probleme cu aceasta candida...)
nu stiu ce altceva as mai putea face... doctorii imi spun ca este tratabila aceasta boala, dar am impresia ca acest lucru este doar din punct de vedere teoretic...ca, practic.......(cel putin la mine)
sunt foarte afectata de aceasta problema, atat fizic cat si psihic ( de la 19 ani, de cand mi-a aparut aceasta candidoza, traiesc un cosmar)Publicat acum 1 an # -
Buna fetelor... Am avut si eu cindva asa probleme si ele se repeta mereu...devin cronice ...Pot si eu sa iti dau cateva sfaturi practice vero : 1. Urmeaza cu atentie tratamentul indicat de medicul care ti l-a prescris in functie de conjunctura. Pentru candidozele vaginale de obicei schema de tratament se face si in functie de vechimea ( maturitatea) bolii. Iti recomand spalaturile cu ceai de pelin, iar medicamentos cu ovule 1 /zi timp de 10 zile cu repetare dupa 30 zile in timpul fertilitatii. ATTTEENNTTIIE!!! A se evita contactul sexual cu si fara prezervativ. 2. Partenerul adica barbatul infidel trebuie discutat serios si explicat ca nu e de joaca cu aceasta infectie si ca trebuie sa urmeze un tratament cu un unguent: Clotrimazol si pastile: nizoral si metronizadol concomitent. TREBUI EVITATA reinfectare sau recontaminare asteapta sa repeti tratamentul la 30 zile. Nu ai cum sa dai gres daca respecti ce ti-am spus.
Publicat acum 1 an # -
foarte bine igiena este importanta si trebuie respectata!!!!!!!!Tampoanele interne trebuie evitate, deoarece candida se dezvolta in locuri umede, calde, intunecate
Publicat acum 1 an # -
SDi inca ceva:tratamentul nu se face pe timpul menstruatiei,ca nu are nici-un efect,trebuie socotit inainte de a-l incepe ,dak ai timp sa-l si termini,dak nu astepti pina dupa menstruatie si il incepi apoi,ca tratamentul nu trebuie intrerupt...
Publicat acum 1 an # -
va multumesc VIORIKA001 si DIANA sfaturile care mi le dati ma incurajeaza :)va pup
Publicat acum 1 an # -
Viorika001 partenerul meu e fidel cu siguranta a facut si teste si totul e ok,dar mie frica sa nu se infecteze:(
Publicat acum 1 an # -
in cazul meu, chiar mai exista sanse reale sa pot scapa definitiv de aceasta inmultire a cipercilor candida?( sau toata viata trebuie sa fiu dependenta de medicamnete si creme, si asta doar pt amelioararea starii?
Publicat acum 1 an # -
Candidoza apare de multe ori in urma administrarii de antibiotice.Asa ca ...Este bine ca daca esti predispusa la candidoze sa folosesti si un antimicotic oral (stamicin , fluconazol) atunci cand ia antibiotice.Mai bine previi decat sa tratezi.
Publicat acum 1 an # -
cu siguranta te vei trata doar trebuie rabdare ,timp indelungat pu tratament si respectarea punctelor din schema de tratament pupici:)
Publicat acum 1 an # -
am citit mi sus despre poblema expusa... mi-au aparut careva intrebari... poate autind raspunsul la ele vei afl ceva nou:
* ai mai observat manifestari ale candidozei si in alte regiuni ale corpului( spre exemplu cavitatea bucala, orificiul anal) pentru ca poarta de intrare poate fi una , dar se manifeste patologia in regiuni cu conditii mai favorabile...?
* a facut partenerul tau vreo analiza, chiar daca nu acuza careva probleme?
* ce fel de tratament ti-a prescris medicul complex sau doar simptomatic? , poate problema este in intreg organismul si nu nmai in regiunea data...Publicat acum 1 an # -
Artur nu ai citit atent discutia:)partenerul meu a k
facut analizele si au fost ok dar a luat tratament local si pe cale orala.Da am abservat ceva pete albicioase pe mucoasa cavitatii bucale dar era in timpul cand luam antibiotice din cauza gripei+antimicotice (micosist)dar mai apoi treceau dupa gargarePublicat acum 1 an # -
stie cineva daca se transmite candidoza prin sarut?
Publicat acum 1 an # -
Aaaaa,vero,pai lasa-l sa ia si partenerul tau niste pastile...sa va tratati concomitent...de aia si am zis sa evitati relatiile sexuale in timpul tratamentului...Ex..Metronidazol pastile 2 pe zi,10 zile
Publicat acum 1 an # -
Da, se transmite prin sarut, daca iei contact cu zona infestata.
Pt orice tip de candidoza, genitala sau bucala, ia o doza de Flucovim, pastile, e o capsula, ai nevoie de o singura doza orala de 150 mg, atat tu cat si partenerul tau.Publicat acum 1 an # -
Candidoza genitala se transmite prin contact sexual obisnuit -asta deja stiu, dar nu stiu daca sexul oral cu un partener cu candidoza bucala poate da candidoza geitala la celalat partener, dar teoretic e foarte posibil.
Hai, poate mai veniti cu lamuriri suplimentare...:)Publicat acum 1 an # -
un sfat din experienta... Eu nu ma puteam scapa de candida cu toate tratamentele atat recomandate de gimecolog, cat si homeopate... Revenea la fiecare luna... Si stii de la ce era..? De la pilulele anticonceptionale. Daca iei cumva pilule, incearca sa renunti la ele macar 2-3 luni...si o sa vezi rezultatele...
Sanatate multa...
Publicat acum 1 an # -
Prin sarut se transmite candidoza bucala,si nu numai prin sarut...Faptul ca ai candidoza vaginala nu inseamna ca ai si bucal sau ca ea se propaga neaparat... Iei anticonceptionale, antibiotice, mananci multe dulciuri? Astea toate intretin candidoza...Vei face degeaba tratamentele daca intri foarte des in contact cu acesti factori si daca partenerul tau nu face tratament...Daca nu atunci prezervativ...Alta solutie nu prea ai si este al naibii de neplacut sa ai aceste recidive....Problema ta este candidoza vaginala...pentru care spui ca ai semne..Trateaz-o cat mai repede si mai corect si nu uita e factorii de risc...
Ai grija...Publicat acum 1 an # -
Buna fetelor. M-am chinuit si eu cu aceasta boala mai bine de 2 ani. Am reusit sa scap de aceasta cu ajutorul unui spray din produse 100% naturale adus de o prietena de a mea care este plecata la studii in Romania. Chiar m-o ajutat si am scapat de aceasta boala. Cine are o problema ca a mea poate sa ma caute ca sa va ajut.
Publicat acum 10 luni # -
dar daca faci cunilingus unei fete cu candidoza vaginala, poti sa capeti candidoza bucala?????????
Publicat acum 8 luni # -
Salut,Mirela!E vorba de spary Epigen?
Eu cred ca tratamentul local este insuficient pentru a trata boala,este necesar si tratament general si imunoterapie cu injectii interferon dupa schema.Publicat acum 8 luni #
Răspuns »
Trebuie să fi autentificat pentru a publica.