Dermatologie.md » Discutii pe Dermatologie.md

herpes

(22 mesaje)
  1. gorigean
    Membru

Am avut citeva zile in urma herpes, am luat Aciclovir si maxim intr-o saptamina mi-a trecut. A aparut pentru prima data, nu stiu pe viitorva aparea mai des sau este o cale de a-l preveni?

Publicat acum 1 an #
  2. lory
    Membru

Herpesul, este provocata de anumite tulpini ale virusului herpes simplex 1 .In general, eruptia se vindeca de la sine fara a pune probleme mari. Pentru persoane sanatoase, herpesul bucal este mai mult neplacut si inestetic decat periculos. Trebuie sa consulti un medic daca suferi de boli grave sau cronice, daca eruptia nu se vindeca singura in maxim doua saptamani de la aparitie. Daca deja esti nefericitul posesor a unui herpes, nu poti face mare lucru pentru a-l alunga. Va trebui sa astepti sa treaca de la sine, avand grija sa nu spargi veziculele si sa nu atingi alte parti ale corpului, in special ochii si zona genitala.

Publicat acum 1 an #
  3. A.H.
    Membru

gorigean!
    Fa-ti o imunitate buna, nu te limita in vitamine si minerale, incearca sa nu racesti sau sa intri in contact cu persoanele care fac viroze, infectii respiratorii si precis nu vei avea pe viitor herpes :)

Publicat acum 8 luni #
  4. PrincessDi
    Membru

sunt persoane care niciodata nu au facut herpes! am citit undeva ca is purtatori, asta ce inseamna ca poti sa molipsesti si pe altii??? sau ii molipsesti numai daca esti bolnav??? m-am incurcat cu totul!!! :(

Publicat acum 7 luni #
  5. merlin0063
    Membru

multi sunt purtatori,dar patologia se manifesta doar cind factori predispozanti ca exemplu scaderea imunitatii in timpul unei raceli.

Publicat acum 7 luni #
  6. roman1
    Membru

Ca sa poti sa previi herpesul, ai nevoie de o imunitate buna si permanenta. Deci o alimentatie rationala, un regim sanatos de viata si cit mai putin stres. Asta functioneaza!

Publicat acum 7 luni #
  7. Irinelu
    Membru

Si totusi,sunt persoane care duc astfel de mod de viata si oricum fac herpes!E vb de inducerea unei imunitati prin alte metode!

Publicat acum 7 luni #
  8. muneca
    Membru

iata ce sa fac ...eu din cite stiu am o imunitate buna dar oricum mi-o iesit herpes labial :( si de la inceput idee nu stiam ca este herpes si iata ca peste 4 zile am vazut ca o crescut in dimensiune si semana a herpes ...ce sa fac daca nu am inceput deodata sa folosesc Tab.Aciclovir??

Publicat acum 7 luni #
  9. Irinelu
    Membru

Sa-l admiiri in oglinda si sa astepti sa-ti treaca,ca n-are incotro!

Publicat acum 7 luni #
  10. PrincessDi
    Membru

hah, e usor sa spui o viata fara stres, in zilele noastre nu e prea posibil asa ceva! :P
    poate sunt si metode naturiste de a trata aceasta boala! daca stie cineva, ii voi fi recunoscatoare! x

Publicat acum 7 luni #
  11. roman1
    Membru

Cred ca mai bine ar fi sa administrezi Aciclovir in crema decit in tablete. La fel e important sa nu incerci sa rupi crusta, ca se face mai rau si se raspindeste.

Publicat acum 7 luni #
  12. roman1
    Membru

Da, e putin posibil sa nu ai stres, dar totusi cu cit mai putin stres cu atit mai putine boli.

Publicat acum 7 luni #
  13. muneca
    Membru

iti multumesc roman1!! (vezi ca se poate daca vrei ) :))

Publicat acum 7 luni #
  14. Florin
    Membru

mai pot fi utilizate si alte preparate comercializate in RM - herpevir, hevisos.

Publicat acum 7 luni #
  15. shmekeroaika
    Membru

roman1, in privinta Aciclovirului, ... daca e sa ne referim la preparate antivirale la noi in tara nu prea ai din ce alege,...
    trebuie sa tzinem cont de faptul ca nu e atit de efectiv

Publicat acum 7 luni #
  16. roman1
    Membru

pentru shmekeroaika, e adevarat nu mai e de unde alege, atunci mai ramine sa mincam cit mai mult ceapa si usturoi, poate ca aceste produse au un efect antiviral mai eficient.

Publicat acum 7 luni #
  17. shmekeroaika
    Membru

:))...mdaaa, vechile remedii...

Publicat acum 7 luni #
  18. Florin
    Membru

dragii mei ridica-ti imunitatea si totul o sa fie bine...

Publicat acum 7 luni #
  19. roman1
    Membru

Florin cu ce sa ridicam imunitatea, cu macaraua?

Publicat acum 7 luni #
  20. Irinelu
    Membru

Cu un regim alimentar echilibrat in vitamine,minerale,proteine,glucide si lipide,respectarea regimului somn -activitate,un mod de viata sanatos(aici se includ f multe,stiti voi:no stres,yes s.. :) s.a.m.d)

Publicat acum 7 luni #
  21. Larisa35
    Membru

Ar fi bine de tratat,herpesul atit intern cu Tab,Aciclovir,dar si local cu Ung.Herpevir,sau Aciclovir,minim 5 zile pentru a vedea un efect cit de cit,pentru a inactiva virusul pe o perioada,ca el se activeaya mai apoi la reaparitia factorilor declansatori.

Publicat acum 6 luni #
  22. Crasnaiarschi Anna
    Membru

Care ar fi indicatiile tratamentului sistemic cu tab. Aciclovir si acei factori trigger, care ar trebui luati in calcul?

Publicat acum 5 luni #

RSS feed for this topic

Răspuns

Trebuie să fi autentificat pentru a publica.