Dermatologie.md » Discutii pe Dermatologie.md

Matreata si parul gras!!!

(42 mesaje)
  1. fn
    Membru

Salut, am si eu o problema si vreau sa ma ajutati cu un sfat! De ceva timp mi se ingrasa parul foarte repede si mai am si matreata! Am incercati tot felul de samponuri! Parul de asemenea foarte repede devine gras, sunt nevoit sa-l spal in fiecare zi, ceea ce nu e chiar atit de bine... mai ales pe timp rece! va multumesc anticipat!

Publicat acum 1 an #
  2. diana
    Membru

fn uite ceti recomand eu:evita spalatul excesiv de des; cu cit il speli mai mult, cu atat se va ingrasa mai repede
    foloseste sampoane cat mai putin agresive, de peferat cele de utilizare frecventa,apoi
    clateste foarte- foarte bine
    evita balsamurile il ingrasa si daca mai ai timp adauga in apa de clatire zeama de lamiie cu siguranta te va ajuta succese!!:)

Publicat acum 1 an #
  3. LinaDent
    Membru

Eu am aceeasi problema ca si fn insa chear cind imi spal capul mai rar si nu folosesc balzamurile iar samponul este special pentru par gras parul se ingrasa foarte repede,a 2-a zi trebuie iar spalat.Aceasta problema ma deranjeaza mult si am incercat si diferite masti pentru par gras care nu m-au ajutat...

Publicat acum 1 an #
  4. GG
    Membru

am auzit o solutie si chiar am incercat-o: se pregateste infuzie de rostopasca intr-un vas de minimum 5 litri, se strecoara, apoi cind e calduta se spala capul,iar la urma se cu un stergar inmuiat in aceata infuzie se inveleste capul pentru 15-20 min. mi-a placut efectul!

Publicat acum 1 an #
  5. Dinusha
    Membru

in ceeea ce priveste parul gras, pareri sunt multe, la mine tot repede se ingrasa, dar nu am de gind sa nu m-il spal si sa umblu de parca mi-au turnat ulei in cap :)

Impotriva matretii sunt multe samponuri in farmacie (Nizoral etc.) insa sunt foarte scumpe, si sunt cu o actiune foarte specifica, adica omoara un tip de microb care provoaca matreata, iar in caz ca ai altul nu vor fi eficiente.

Eu stiu o reteta foarte buna, personal am incercat: cu tifon (bint) imbibat cu tinctura de galbenele rozi binisor pielea capului, lasi un pic sa actioneze, apoi te speli ca de obicei. Pe 2 saptamini uiti de matreata. Aceasta se datoreaza exfolierii(cu ajutorul tifonului) si efectului antiseptic al galbenelelor.

Sper sa te ajute :)

Publicat acum 1 an #
  6. gorigean
    Membru

am si eu neplaceri din cauza matretii, am incercat prin diferite metode(samponuri speciale-chiar de la firme puternice cu extracte din ierburi), la inceput imi ajuta, dar totusi peste un timp oarecare aparea din nou. Nu stiu poate fi din cauza apei? des schimb apa, am in vedere din diferite localitati.

Publicat acum 1 an #
  7. lory
    Membru

Stiu si eu un remediu impotriva parului gras:este o masca cu miere de albine si lamaie care are 2 efecte,lamaia are efect impotriva ingrasarii parului dar mierea are efect nutritiv si iti face parul mai sanatos:Se amesteca sucul de la o lamaie cu o lingura de miere si una de apa. Masca rezultata se aplica pe par si se mentine pe acesta in jur de 15 minute.
    Nustiu,incercati,mie imi ajuta!

Publicat acum 1 an #
  8. viorika001
    Membru

Am avut matreata,uscata,am fost la dermatolog,si mi-a dat SELEGEL PT MATREATA USCATA ,cum am avut eu,super este samponul,scapi pt o perioada scurta de timp,atit cat tine ,tratamentul..cel mai bun tratament este cu VIADERM….INTRADEVAR ,este cam scump ,dar merita…sunt niste pastile ,sii are un rezultat deosebit.SUCCES…

Publicat acum 1 an #
  9. GG
    Membru

Toate sampoanele antimatreata pe care le foloseam nu aveau efectul scontat,pina n-am utilizat samponul Clear.
    P.S. sa nu credeti ca fac publicitate!

Publicat acum 1 an #
  10. mihasea1
    Membru

Parul gras-nuuuu!!!Incercati sa nu va spala-ti parul zilnic. Desi pare solutia optima, nu veti face decat sa "intarati" glandele care vor secreta si mai multe substante uleioase. Cand va spalati, folosi-ti un sampon care sa curete surplusul uleios. Important e sa aveti un sampon cu ph echilibrat. Incercati sa folosesti un balsam potrivit, dar sa evitati sa il aplicati pe radacini. Folositi-l doar pentru varfuri si partea de mijloc.
    Incercati sa eviti mancarurile prea bogate in grasime. Bazati-va pe un meniu bogat in legume.Am incercat de toate si doar asa am reusit sa solutionez problema!!!

Publicat acum 1 an #
  11. Irinelu
    Membru

Samponul CLEAR nu solutioneaza doar problema matretii,dar si a parului gras,eu il folosesc si-mi place,parul meu e curat 2 zile,n-am treaba! :)

Publicat acum 8 luni #
  12. muneca
    Membru

dar eu cred ca majoritatea fetelor au parul gras caci umbla cu miinile prea des pe el !!!

Publicat acum 7 luni #
  13. Irinelu
    Membru

Si daca ar umbla numai ele...dar asa...

Publicat acum 7 luni #
  14. muneca
    Membru

dar asa si baietii mai pun mina,da Irinelu?? :) si din cauza asta suferim noi si parul nostru!!

Publicat acum 7 luni #
  15. Lavinia
    Membru

Consider ca problema se afla in interior.Mai intai trebuie aflat care este cauza acestor efecte(simptome)!Nu ascultati toate reclamele la sampoane minune . Poate pentru unii merg dar pentru altii nu . Mai bine ati lua o mostra de la un amic decat sa dati multi bani pe sampoane costisitore .

Publicat acum 7 luni #
  16. PrincessDi
    Membru

si eu am avut asa probleme cu parul gras si incercam sa il spal mai des, cu gindul ca daca il spal mai des, ap nu se va ingrasa rapid! si am observat ca cu cit mai des il spal cu atit mai repede se ingrasa! acum mi-am facut un regim, zile anumite si il spal de 2 ori pe saptamina! si nu mai am probleme! ;)

Publicat acum 7 luni #
  17. Irinelu
    Membru

Te invidiez,pe bune,PricessDi! :)

Publicat acum 7 luni #
  18. ripli005
    Membru

matreata framinta pe multi oameni,citeodata tii rusine sa mergi sa faci o coafura din cauza matretei sau a parului gras.....unii spun ca au matreata dela apa cu care ei spala capu?!

Publicat acum 7 luni #
  19. muneca
    Membru

tot ce e posibil sa paara si de la apa!!! eu pot sa va sfatui sa folositi (fierbeti urzica in ceva )dupa care cu apa in care ati fiert urzica va clatiti parul si o sa vedeti ca va da stralucire si il va intari!!

Publicat acum 7 luni #
  20. Florin
    Membru

Problema data poate fi cauzata si de necorespunderea samponului. Foarte bune sunt samponurile din seria ON-care produse de Selective-Professional, cit si cele pur naturale, fara adaosuri chimice.

Publicat acum 7 luni #
  21. IRENA
    Membru

Peelingul pt par la fel ajuta impotriva matretii,deasemenea si pentru stimularea cresterii parului.

Publicat acum 7 luni #
  22. IRENA
    Membru

Se prepara si se aplica o masca din iaurt si zeama de lamaie. Se freaca bine doua linguri de iaurt cu doua lingurite de suc proaspat de lamaie, se aplica la radacina parului si se maseaza bine scalpul. Se acopera capul si dupa 30 de minute se spala parul cu sampon

Publicat acum 7 luni #
  23. shmekeroaika
    Membru

In privinta matretii...daca obisnuiesti sa te speli pe cap cu apa fierbinte, renunta la acest obicei, incearca sa scazi cat mai mult temperatura apei, pana la limita suportabilului. Se stie ca o circulatie proasta se manifesta si la nivelul scalpului, urmarile sunt caderea parului, matreata, ingrasarea rapida a parului...

Primul pas pe care trebuie sa-l parcurgi in fiecare zi este spalatul parului cu un sampon bland, cu PH echilibrat. Sampoanele pentru copii pot constitui alegerea perfecta pentru o utilizare frecventa, in vreme ce sampoanele pentru parul gras sunt prea agresive pentru folosirea zilnica.

Deosebit de important: aplica balsamul numai la varfuri, nicidecum la radacina parului! Te poti gandi chiar la a-ti scurta parul, lucru care te-ar scuti de "povara" zilnica de a-l spala si aranja. De asemenea, grasimile pe care le consumi trebuie neaparat taiate de pe lista alimentelor sau reduse pe cat posibil, deoarece aceste pot fi eliminate prin glandele sebacee situate la radacina parului.

Evita orice produsele pentru ingrijirea parului care au in compozitia lor silicon, uleiuri, lanolina, precum si cele 2 in 1 care pot fi foarte agresive pentru parul tau, determinad glandele sebacee sa produca si mai mult ulei.

Publicat acum 7 luni #
  24. roman1
    Membru

Bune instructiuni de la Irena si shmekeroaica, sunteti experti cu experienta in domeniu.

Publicat acum 7 luni #
  25. IRENA
    Membru

speram sa fie cu folos sfaturile pe care le-am recomandat... :)))

Publicat acum 7 luni #
  26. shmekeroaika
    Membru

ms, roman1...un sfat bun e mereu bineveit...

Publicat acum 7 luni #
  27. muneca
    Membru

da da sunt deacord!! imi plac aceste sfaturi dar sa vedem cit de utile sunt!!!

Publicat acum 7 luni #
  28. Otilia
    Membru

Personal ma spal pe cap zilnic, dimineata si-l usuc cu foehn-ul caci de altfel parul meu ar arata groaznic. Totusi care sunt consecintele spalatului excesiv? Merci

Publicat acum 7 luni #
  29. Irinelu
    Membru

Se subtiaza firul de par si cade respectiv.In plus mai sunt si alte dereglari,glandele sebacee produc se deschid si produc mai mult secret care ingrasa parul.

Publicat acum 7 luni #
  30. Otilia
    Membru

Pe astea le stiu. Multumesc oricum :)

Publicat acum 7 luni #

RSS feed for this topic

Răspuns »

Trebuie să fi autentificat pentru a publica.