Dermatologie.md » Discutii pe Dermatologie.md

Matreata si parul gras!!!

(42 mesaje)
  1. Irinelu
    Membru

Poate mai scrie cineva si de altele :)

Publicat acum 7 luni #
  2. Otilia
    Membru

Toate parerile si sfaturile sunt binevenite :)

Publicat acum 7 luni #
  3. Irinelu
    Membru

Cam slabut, membrii acestui forum!!!

Publicat acum 7 luni #
  4. Otilia
    Membru

La ce te referi " cam slabut ", IRINELU?

Publicat acum 7 luni #
  5. Irinelu
    Membru

Membrii nu prea vin cu pareri

Publicat acum 7 luni #
  6. buftic natalia
    Membru

Otilia vreau sa-ti spun ca parul nu devine gras din cauza subtierii si caderii lui sau ca glandele seboreice produc mult sebum.Exista o alta explicare din ce cauza parul se ingrasa si anume:un mecanism de protectie a scalpului este atrebuita gl.seboriece de a produce sebum.Acest lucru se produce la fiecare dintre noi si asta este si normal.Insa sunt anumiti factori cum ar fi : vopsire, decolorare sau uscare artificiala, in repetate randuri agresiaza pielia capului iar metoda sa de aparare este aceea de a produce cat mai mult sebum. Dar o alta ipoteza este ca toti acesti factori duc la uscarea scalpului, insa din dorinta de a se apara, pielea capului produce din ce in ce mai mult sebum.Si eu consider ca cel mai bine este de a evita agresiunea aupra pielii capului si atunci scalpul o sa-si regaseasca echilibrul.

Publicat acum 7 luni #
  7. buftic natalia
    Membru

Eu cunosc un remediu ce ajuta sa scapi de parul gras si anume: atunci cind iti speli capul sa masezi blind cu degetele dar nu cu unghile si daca te speli de mai multe ori pe saptamina cu un sampun pn parul gras sa incerci sa alternezi si cu un sampun pn par uscat.Si foloseste masti bazate pe argila.Succes.

Publicat acum 7 luni #
  8. Irinelu
    Membru

Mmmm,bune sfaturi!!!Merci!Si cum folosesti mastile cu argila?Ce fel de argila?De unde o procuri?

Publicat acum 7 luni #
  9. Otilia
    Membru

Irinelu, argila cosmetica. Se vinde in farmacii. Cel putin de acolo mi se pare k e cel mai sigur s-o cumperi. Tratamentele cu argila aplicate pe ten au un efect benefic asupra acestuia, redandu-i fermitatea si intarind musculatura fetei. Exista mai multe tipuri de argila, caolinul (sau argila alba) aflandu-se printre cele mai intrebuintate in cosmetica. Mai putin cunoscute, insa la fel de eficiente, tratamentele pe baza de argila albastra, verde sau roz constituie mijloace de infrumusetare si ingrijire a pielii care nu trebuie de loc neglijate. Argila albastra este extrasa din Bulgaria (Muntii Rodopi) si prezinta un continut bogat de cupru si crom, ale caror saruri formeaza un strat albastrui. PH-ul prafului de argila albastra este de 7,3. Argila albastra se poate folosi in stare pura, in amestec cu apa, sub forma de masti penru ten, par si corp. Proprietatile acestui tip de argila fac ca aceasta sa fie un remediu excelent pentru pielea deshidratata. Argila albastra nu numai tonifica si intareste pielea, dar o si curata de cosuri, o albeste, netezeste riduril. Actioneaza benefic si asupra parului gras, iar folosita in mod constanta are efect anticelulitic, antibacterian si antistres. Argila roz reprezinta o combinatie intre argila rosie si alba (in proportii diferite), avand o actiune dezinfectanta si de netezire a pielii. Deosebit de fina, argila roz este indicata in ingrijirea delicata a epidermei, folosindu-se atat ca masca hidratanta si ca tratament impotriva imbatranirii premature, cat si in compozitia sampoanelor pentru par normal.

Publicat acum 6 luni #
  10. Irinelu
    Membru

Merci mult,Otilia!!!Voi incerca!!!

Publicat acum 6 luni #
  11. Larisa35
    Membru

Personal imi slap parul in fiecare zi si deja cred ca am facut o deprindere,daca nu-l spal,a doua zi nu pot sa-l suport,am incercat mai multe tipuri de sampon si nu prea am simtit efect benefic nici de la unul,asa ca sunt nevoita sa-l spal zilnic....

Publicat acum 6 luni #
  12. Irinelu
    Membru

Incearca Clear,mie imi place si sincer ajuta!!!

Publicat acum 4 luni #

RSS feed for this topic

Răspuns

Trebuie să fi autentificat pentru a publica.