Stiu ca nu exista nici un tratament stiintific pentru a reintoarce culoara naturala a parului, dar as dori sa afl daca exista ceva remedii ( solutii, proceduri...) care ar putea ajuta la repigmentarea firelor albe? Multumesc anticipat
Dermatologie.md » Discutii pe Dermatologie.md
Par sur
(23 mesaje)-
Publicat acum 9 luni #
-
Buna Mark. Desigur ca remedii exista, si foarte multe, cum ar fi: Schwarzkopf, l'oreal, wella, garnier, etc.
Publicat acum 8 luni # -
Caruntetea este marca unui barbat instarit si intelept,asa ca nu te intrista prea tare si profita de noul tau look:-)
Publicat acum 8 luni # -
Spune te rog Mark poate stii vre-un tratament nestiintific pentru reintoarcerea culorii naturale a parului??????????
Pentru ca eu nu stiu nici un tratament, dar tu spui ca nu il stii pe cela stiintific....
Oricum, putin par sur nu strica nimanui. Mai rau e atunci cind el nu este deloc.Publicat acum 8 luni # -
parul sur nu e o problama majora...unii din potriva se bucura de prezenta lui.O combinare de par sur si okilari pe fata da o prezentare adecvata omului de personalitate inteleapta.
Publicat acum 8 luni # -
Deacord,mie chiar imi plac barbatii cu par sur,mi se par mai puternici,asa cum e George Clooney.
Publicat acum 8 luni # -
Dar totusi,este vre-o metoda de a preveni albirea parului sau cel putin de a prelungi perioada parului sanatos,in plina viata?
Publicat acum 8 luni # -
Vreau să știu și eu!
Publicat acum 8 luni # -
Irinelu,George Clooney,e un om respectabil,dar iti sfatui sa-ti aduci aminte de actorul din filmul "TAXI" pata lui sura pe cap ea adus o mare renumire......
Publicat acum 7 luni # -
pai ce va plingeti atit de parul sur acum chimia asa oferte de culori va da uhaaaaaaaaaaaa...ce culori doriti in acelea va vopsiti :)))
Publicat acum 7 luni # -
numai sa fiti atenti in firma vopselei si timpul pe care o tineti pe cap
Publicat acum 7 luni # -
MARK:
Daca ai fire de par alb si vrei sa le ascunzi, adopta atunci solutia "ton sur ton". Aceasta metoda de vopsire a parului este de preferat, deoarece nu contine amoniac. Produsele de acest tip reusesc sa acopere cam 50% din firele albe intr-O culoare cat mai natural. In plus, ele daruiesc stralucire parului si ii dau mai mult volum, fara sa-l agreseze. Rezultatul este ultra-natural si, in plus nu mai trebuie sa te ingrijorezi in privinta radacinilor, deoarece aceasta vopsire superficiala se estompeaza treptat dupa cateva spalari. . Daca vrei sa incerci una dintre solutiile pe care ti le-am propus mai sus, cele mai bune alegeri in acest sens ar fi nuantatoarele ton sur ton Wella Soft Color, Rilken, Garnier sau L'Oreal.Publicat acum 7 luni # -
Doamne,cite probleme isi fac barbatii astia pt citeva fire de par sur :))))Care-i sensul?Asta e ok,nu vad care ar fi problema!
Publicat acum 7 luni # -
Irinelu e in dreptul lor deasemenea sa-si formeze batai de cap in ceea ce priveste lookul deoarece actual este ca fiecare persoana in parte sa arate bn , stilat , modern , ingrijit ...
Publicat acum 7 luni # -
Irinelu pur si simplu ii adora pe baietii cu par sur asa ca ea chiar nu ar vrea sa baietii sa apeleze la diferite mijloace pentru a le ascunde :)))
Publicat acum 7 luni # -
:)Dar ce facem cu parul sur al femeilor?Acum unica solutie sunt vopselele de par,dar si astea distrug parul:( Cum facem dragele mele sa marim durata aparitiei parului sur?
Publicat acum 7 luni # -
La aparitia firelor de par sur,toata lumea se gindeste ca dela imbatrinesc.......Prin ce se explica aparitia parului sur la diferite perioade de virsta,adica la unii mai devreme la altii mai tirziu,la altii deloc??
Publicat acum 6 luni # -
Incaruntirea parului (acromotrichia), este un proces de depigmentare a firului de par. Culoarea parului este data de prezenta granulelor pigmentare (melanocite) din firul de par.Cercetarile au demonstrat ca incaruntirea se datoreaza deficitului unei enzime tirozinaza, sub actiunea careia tirozina se transforma in melanina, pigmentul care coloreaza pielea si firul de par.
Cauzele incaruntirii:
►Fiziologice, cand apare o data cu varsta, la peste 50% din populatie incaruntirea apare in jurul varstei de 40 de ani, dar acest proces apare in multe cazuri inca cu mult inaintea varstei de 20 de ani.
►Patologice, sau incaruntirea prematura: in boli ale glandei tiroide (hipertiroidie, boala Basedow, determina caderea si incaruntirea parului), vitiligo (boala autoimuna in care zone de piele si firele de par aferente se depigmenteaza, printr-un proces autoimun), anemia prin deficit de acid folic sau vitamina B12, poatre genera incaruntirea precoceFactori favorizanti:
►stresul permanent, determina secretia de noradrenalina hormon care grabeste procesul de imbatranire si implicit albirea firului de par
►socuri emotionale, pot determina albirea parului chiar in mod brusc
►consumul de medicamente (sedative, analgezice, antiinflamatorii,corticoterapia, antihipertensivele, etc), inhiba activitatea celulelor care secreta pigmentul melanic, modifica pH-ul pielii, produc transformari in structura firului de par
►alimentatia saraca in vitamine, minerale, enzime naturale determina o carenta in organism de nutrienti vitali firului de par
►folosirea unor sampoane sau sapunuri bazice, vopsitul care arde si distruge firul de par,
►expunerea la soare, uscatul parului cu feonul, poate determina uscarea firului de par, degradarea si incaruntirea precoceProcesul de incaruntire este inscris genetic, asa cum durata de viata a fiecarei celule din corpul nostru este programata inca de la nastere si chiar din'naite, din momentul conceptiei. El nu poate fi oprit, dar poate fi cu siguranta incetinit
Publicat acum 6 luni # -
ca Tratament se recomanda:
►regim alimentar bogat in vitamine, minerale naturale, sucuri naturale, consumul de legume, fructe, lactate cu continut mare de: vitamine de grup B (acidul pantoteic si acidul paraaminobenzoic intra in structura firului de par), Vitamina A, E, minerale precum zinc, seleniu, cupru, fier, acizi grasi mono sau polinesaturati de tip omega si care se gasesc in: nuci, alune, mierea de albine, oua, lapte, iaurt, cereale integrale, peste, morcovi, varza, brocoli, ardei, fasole verde, fructe de tot felul,
►vopsirea parului sa se faca cu vopsea extrasa din plante, care sa contina uleiuri naturale de: masline, ricin, lavanda
►alegerea samponului potrivit cu tipul de par, renuntarea la sampoane ieftine iar in cazul in care nu aveti la indemana un sampon de calitate, folositi galbenusul de ou, curata, hraneste si da stralucire firului de par!
►mai mult timp pentru ingrijirea parului: periaj, masaj, aplicarea unor lotiuni, balsamuri dupa spalat care sa hraneasca direct firul de par, masajul radacinii cu un amestec din ulei de masline, ulei de ricin, tinctura de propolis macar o data pe saptamana, inainte de spalarea parului. O metoda veche, contra caderii parului si combaterea incaruntirii consta in amestecul unui galbenus de ou, ulei de ricin, rom care apoi se aplica pe par si se maseaza bine radacina; se lasa 8- 10 ore sa actioneze (chiar de seara pana dimineata), apoi se spala si se lipzeste parul, eventual cu otet de mere; se repeta procedura o data pe saptamanaMedicina populara recomanda o serie de plante care pot asigura sanatatea firului de par si cum nimic nu scapa de sub controlul naturii, plantele care detin pigmenti proprii si pot colora firul de par (frunzele de ceapa, urzica, nucul, castanul, rostopasca, musetelul) au puteri tamaduitoare asupra radacinii si firului de par:
►nucul (Juglans regia), are actiune tonica la nivelul firului de par, poate prin pigmentii naturali sa schimbe culoarea parului; se recomanda limpezirea parului dupa fiecare spalat cu decoct din coji verzi de nuca, frunzresau crengute de nuc. Se poate prepara un ulei din coji de nuca si ulei de masline sau porumb astfel: se aseaza intr-un borcan cojile de nuca pana se umple iar deasupra se toarna uleiul; se inchide ermetic si se lasa la macerat 10 zile, la loc ferit de lumina; cu acest ulei se maseaza saptamanal pielea capului
►lavanda (Lavandula officinalis), poate sa intareasca radacina firului de par, are avctiune emolienta iar sub forma de ulei poate fi folosita pentru masajul pielii capului, imbunatatind circulatia capilara, fortifiind radacina, asigurand hranirea firului de par
►rostopasca (Chelidonium majus), radacina de brusture (Arctium lappa), urzica (urtica dioica), sunt doar cateva plante care pot ajuta la refacerea firului de par si combaterea incaruntirii.Publicat acum 6 luni # -
Prietenul meu are multe fire de par sur (23 ani). Tot la inceput credeam ca e de la alimentatie sau stres. Dar cind am vazut pe taticu lui ne-am dat seama ca probabil e o problema genetica.......:)
Publicat acum 5 luni # -
Mi-a aparut un fir alb chiar in frunte si am dat soc! :((( mi-e frica sa nu-mi mai apara!!!Ce as putea sa fac?HELP!!!!!
Publicat acum 3 luni # -
Hmm, Irinelu, ăsta e cel care l-am observat eu? A mai crescut unul în loc sau nu?
Publicat acum 2 luni # -
A mai aparut un fir si in locul cela a crescut altul,degraba n-o sa ma vad din par :)
Publicat acum 2 luni #
Răspuns
Trebuie să fi autentificat pentru a publica.