Dermatologie.md » Discutii pe Dermatologie.md

tenul gras

(13 mesaje)
  1. nika
    Membru

Am tenul foarte gras, ce produse cosmetice imi puteri sfatui.

Publicat acum 7 luni #
  2. shmekeroaika
    Membru

De ce nu ai incerca niste remedii naturiste...multi sunt foarte multumiti de efectele lor miraculoase. Pentru tenul gras se recomanda masti absorbante cu tarate, albus de ou, drojdie de bere etc. Dupa scoaterea mastilor se aplica comprese reci.

Publicat acum 7 luni #
  3. Irinelu
    Membru

Dar cum se fac aceste masti?

Publicat acum 7 luni #
  4. Otilia
    Membru

Shmekeroaika, skr, te rog, cum se prepara mastile?

Publicat acum 7 luni #
  5. v_ceban
    Membru

daaaaaaaaaaaa, ce nu stiti si de alte metode fiziologice?

Publicat acum 7 luni #
  6. v_ceban
    Membru

incercati-le si ve-ti vedea!

Publicat acum 7 luni #
  7. Otilia
    Membru

:)))))))))). Dr. Ceban, stim, doar k uneori pt unii sexul ramane un subiect tabu. Dar am auzit k pe multi i-a ajutat.

Publicat acum 7 luni #
  8. v_ceban
    Membru

vezi k la unii are efect, dar altii se pot inflori...

Publicat acum 7 luni #
  9. Otilia
    Membru

Eu chiar am sa caut informatie la tema data: sexul si tenul gras :))). Poate cineva sa-mi raspunda???

Publicat acum 7 luni #
  10. buftic natalia
    Membru

Drada Otilia,eu o sa incerc sa-ti raspund la intrebaria care o ai.Nu sunt de acord cu ideia ca anume sexul influentiaza calitatia si aspectul tenului si anume pe cel gras.Doar sunt multe persoane care fac sex si nu pot scapa de acnee.Insa este o alta problema in aparitia acneii la nivelul fetii si anume nivelul de hormoni la anumite perioade a vietii. Hormonii androgeni sunt produsi atat de barbati cat si de femei. Ei stimuleaza cresterea foliculilor pilosi si glandele sebacee de la baza acestora. Cand aceste glande sebacee sunt stimulate in exces femeile pot prezenta pusee de acnee – cel mai frecvent inainte cu o saptamana de aparitia sangerarii menstruale.Cand creste cantitatea de hormoni androgeni glandele sebacee de la baza firelor de par au o secretie abundenta de sebum care impreuna cu celulele moarte care in mod normal ar fi trebuit eliminate blocheaza canalele de excretie ale glandelor si dau nastere la comedoanele deschise (punctele negre) sau inchise ( punctele albe) ce favorizeaza multiplicarea bacteriilor cum ar fi Propionibacterium Acnes si aparitia leziunilor acneice cu efectele ei neplacute estetice si psihologice.
    Sper ca raspunsul o sa-ti placa.

Publicat acum 7 luni #
  11. muneca
    Membru

si ce se poate de facut in aceste cazuri???? Multe cuvinte scrise si mecanisme fiziopatologice dar aici se cer metode de tratament pentru a rezolva problema asa ca daca o stiti r fi bine sa scriti dar daca nu..................

Publicat acum 6 luni #
  12. Grosu Leonid
    Membru

Am si eu tenul gras al fetei si am suferit mult din cauza acneei, m-am adresat chiar si la cosmetolog nu odata. Eu consider ca acelea persoane care au tenul gras trebuie sa acorde mai multa atentie igienei fetei. Procurati un sapun antibacterial( cu crema) sa nu usuce tare fata, procurati un scrab( de ex:Ciornii Jemciug).Daca observati ca tenul iarasi e gras spalati fata cu sapunul,oriunde ati fi la universitate, la scoala. Si va desparea senzatia urita de ten gras si parka iti va veni o usurare pe suflet, ca iarasi fata e catifelata si nu e grasa. Doua ori pe saptamina cind va duceti la baie luati si scrabul, masati bine fata. Va asigur ca schimbari o sa fie si o sa va placka procedura. Pe mine deja nu ma deranjeaza tenul gras cu atit mai mult cosurile au disparut.! E Foarte simplu

Publicat acum 5 luni #
  13. Irinelu
    Membru

Interesant, Leonid, doar ca e cam complicat sa porti cu tine sapunul....:)Ceva mai usor pentru combaterea tenului gras???

Publicat acum 3 luni #

RSS feed for this topic

Răspuns

Trebuie să fi autentificat pentru a publica.